İçeriğe geç

Fütur Getirmemek Ne Demek

Fütur etmemek ne demek?

Pervasız kelimesini hem pervasız hem de dikkatsiz olarak ifade etmek mümkündür.

Fütur getirmemek ne anlama gelir?

sıkıcı, sıkıcı.

Fütuhat yapmak nedir?

“Fetih” zaferlerle, galibiyetlerle veya fetihlerle ilişkilendirilen zafer olaylarını veya zaman dilimlerini ifade eder. Bu terim genellikle askeri zaferler veya coğrafi fetihler bağlamında kullanılır.

Fırıldak gibi insan ne demek?

Bir yel değirmeni gibi DEYİMİN AÇIKLAMASI: (biri) sürekli fikir değiştiren ve verdiği sözü tutmayan.

Futurlu ne demek?

kaygılı, depresif, üzgün, yorgun.

Firar etmek ne anlama gelir?

Terk, bir kişinin bir varlığa verdiği desteğin geri çekilmesi veya tamamen terk edilmesidir. Askerlikte terk, bir kişinin kendi birliğinden ayrılmasıdır. Bu, kişinin askerlik hizmetinden diskalifiye edilmesi veya hatta ölüm cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanabilir.

Fitüat ne demek?

“Başlangıçta bir şeyi bölmek veya çıkarmak” anlamına gelen “fatr” kökünden türetilen Fitrat kelimesi, “ilk yaratılış” anlamına gelir. Başka bir deyişle, mutlak hiçlik bölünür ve varlık ondan doğar. Doğa, bu bölünmenin bir sonucu olarak ortaya çıkan ilk varlık halidir.

Fütuhat ne demek Osmanlıca?

Türk Dil Kurumu’na göre ise futuhat kelimesi “zaferler ve fetihler” anlamında karşılık bulmaktadır. Bu bakımdan Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere farklı dönemlerde savaşlar için kullanılan bir kelime olduğu söylenebilir.

Tasavvufta futuhat ne demek?

Sözlükte “açmak, yardım etmek; zafer” anlamına gelen feth (çoğulu fütûh, çoğulu fütûhât) kelimesi, tasavvufta “Allah’ın kullarına rızık gibi maddi nimetlerle ilim ve irfan gibi manevi nimetler bahşetmesi” anlamına gelir (Kâşânî, s. 135).

Fırıldak erkek ne demek?

– Sürekli sözü değişen ve bozan kimse, mecaz anlamda insanlar için kullanılır.

Fesatlık yapmak ne demek?

Kökeni: “İsyan” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça “fisâd” (فساد) kelimesinden türemiştir ve “bozmak”, “zarar vermek” veya “rahatsızlık vermek” anlamına gelir. Anlamı: “İsyan”, bir toplumda veya çevrede düzeni bozan, huzuru bozan veya zarar veren davranış veya eylemleri ifade eder.

Fırfır insan ne demek?

Gözler keskin, bilek hareketleri stratejik ve langırt masası bir satranç tahtası gibi… “Ruffling”, langırt kollarını topa bakmadan amaçsızca ve çok hızlı bir şekilde döndürmek için kullanılan bir tabirdir.

Fütuhat ne demek Osmanlıca?

Türk Dil Kurumu’na göre ise futuhat kelimesi “zaferler ve fetihler” anlamında karşılık bulmaktadır. Bu bakımdan Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere farklı dönemlerde savaşlar için kullanılan bir kelime olduğu söylenebilir.

Fütade ne demek Osmanlıca?

Üftaden kelimesinin Farsça anlamı düşmek ve saygınlığını kaybetmek demektir. Özellikle Divan edebiyatı şairlerinin gazellerinde sıkça kullandıkları üftade kelimesi ise fakir, muhtaç ve yoksul anlamına gelir. Bu kelime çoğunlukla aşkına cevap bulamayan çaresiz bir âşık anlamında kullanılır.

Fırtlamak ne demek?

[1] Her şeye karışmak.

Ufantı ne demek?

i. (< ufa-n-tı) halk lehçesi. (Ekmek için) Ufalanan kırıntılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir