İçeriğe geç

Ormanlara Giriş Yasağı Neden

Ormanlara giriş neden yasaklandı?

2021 yılında Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 53 ilde çıkan büyük yangınların ardından vatandaşların ormanlara girmesi yasaklandı. Bu karar, 2021 yılından bu yana yaz aylarında Türkiye’nin birçok ilinde valilikler tarafından uygulanıyor.

Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor 2024?

Kararla; 1 Temmuz 2024 tarihinden 15 Eylül 2024 tarihine kadar, iş ve ikamet sebebiyle giriş-çıkış yapanlar hariç olmak üzere, her gün ve 24 saat kesintisiz, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76. maddesi uyarınca tüm ormanlarımıza her an giriş-çıkış yapılması. Temizlik, mangal, semaver vb. amaçlarla…

Orman mangal yasağı ne zaman bitiyor?

İlgi: Eskişehir İl Orman Yangınla Mücadele Komisyonunun 03.05.2024 tarihli ve 1 sayılı Kararı. 6831 sayılı Orman Kanununun 74 üncü maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9 uncu ve 66 ncı maddeleri gereğince 01.07.2024 – 15.09.2024 tarihleri ​​arasında orman alanlarına girişin yasaklanmasına karar verilmiştir.

Orman yasağı nereleri kapsıyor?

Orman Kanununun 31 ve 32 nci maddeleri kapsamındaki köy ve mahalleler ile orman içinde, ormana bitişik ve ormanla bağlantısı bulunmayan köy ve mahallelerde anız, bağ, zeytinlik ve tarla temizliği gibi amaçlarla ağaç, dal ve çeşitli bitki örtüsünün yakılması yasaktır.

Ormana giriş cezası kaç TL?

Bu Kanunun 19 uncu maddesi hükümlerine aykırı olarak ormanlara izinsiz hayvan sokan veya başıboş hayvanların ormana girmesine sebep olan kişi, keçi ve deve başına beş yüz lira, diğer her bir hayvan başına iki yüz lira ve küçükbaş hayvan başına yüz lira para cezası ile cezalandırılır.

2024’te mangal yasak mı?

Madde 4 – Genelgeye ekli listede yer alan piknik ve mesire yerlerinde 31.10.2024 tarihine kadar saat 21:00 ile 08:30 arasında mangal/semaver/ateş yakmak yasaktır.

Bolu Yedi Göller ateş yakmak serbest mi?

Abant, Gölcük ve Yedigöller’de yukarıda belirtilen saatler arasında sadece piknik tüpleri kullanılabilir. Belirtilen yerler ve saatler dışında her türlü ateş yakmak, ızgara, semaver, piknik sepeti, mangal vb. kullanmak yasaktır. Kullanımı yasaktır.

Mavi gölde mangal yakılır mı?

Mavi Göl (Bayındır Barajı) Spor Tesisleri Bayındır Barajı piknik alanında dinlenmek, mangal yapmak ve vakit geçirmek isteyenlerin yanı sıra, spor yapmak isteyenlere de imkânlar sunmaktadır. Mavi Göl (Bayındır Barajı) Spor Tesisleri birkaç üniteden oluşmaktadır.

Atatürk Kent Ormanı’nda ateş yakmak yasak mı?

3. Balat Atatürk Kent Ormanı Kent ormanındaki piknik alanında mangal yapmak yasak olduğundan önceden hazırladığınız yemekleri yanınızda getirip burada yiyebilirsiniz. Çocuklar için de oldukça eğlenceli bir yer olan ormandaki oyun alanları sayesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ormanda tüp yakmak yasak mı?

İlimiz ormanları içerisinde yetkili idarelerin gözetim ve denetimi altında bulunan, ekli listede yer alan mesire yerleri, tabiat parkları ve milli parklarda yukarıda belirtilen tarihler arasında idarece soba, ızgara, mangal vb. kurulabilir. Ateş, ızgara, semaver, piknik tüpü vb. yerler hariç yakmak yasaktır.

Müstakil evde mangal yakmak yasak mı?

Apartmanda mangal yakmak yasak mıdır? Öncelikle balkonda mangal yapmak gibi özel olarak tanımlanmış bir yasak yoktur. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesine göre apartman sakinlerinin apartmanın bağımsız veya ortak alanlarını kullanırken birbirlerini rahatsız etmeleri yasaktır.

Bolu’da ateş yakmak yasak mı?

Karara göre verilen emirlere uymayan vatandaşlara idari yaptırım uygulanacak. “Eylemleri suç teşkil eden kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.” Bolu’da 1 Temmuz’dan itibaren ormanlara girmek ve milli park ve tabiat parklarında mangal yapmak yasaklanacak.

Orman yasası çıktı mı?

Orman Alanlarında Düzenlemeler Hakkında Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Tarım ve ormancılık alanında düzenlemeler içeren Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Orman’a giriş neden yasak?

Yasak kararı, orman yangını riskinin yüksek olduğu hava koşullarının değerlendirilmesi sonucunda alındı. Yangın riski nedeniyle Türkiye’nin 39 ilinde ormanlara giriş yasaklandı.

İstanbul’da ormanlara giriş yasak mı?

İSTANBUL’da piknik ve mangal yapmak yasak mı? İstanbul sınırları içerisinde bulunan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, ormanlar, parklar ve ekoturizm alanlarında piknik, spor, yürüyüş vb. yapmak yasaktır. Aktivitelere katılım ücretsizdir.

İstanbul’da ormanlara giriş yasaklandı mı?

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “10 Haziran 2024 ile 15 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında açıklamanın sonunda belirtilenler dışında kalan orman alanlarına giriş yasaktır.”

Ormana girmenin cezası nedir?

MADDE 93 – Bu Kanunun 17 nci maddesinde yasaklanan fiilleri işleyen veya izin alınması gereken işleri izinsiz yapan kişilere, 91 inci madde hükümleri saklı kalmak üzere, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.

Atatürk Kent Ormanı’na giriş yasak mı?

Madde 1 – Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, Bursa İl sınırları içindeki orman alanlarına 1 Temmuz-1 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında 6831 sayılı Orman Kanununun 74 üncü maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9 uncu ve 66 ncı maddeleri uyarınca girilmesi yasaktır.

Karagöle giriş yasak mı?

Karagöl’de piknik yapmak 09:00-20:00 saatleri arasında serbest olup, sokağa çıkma yasağının olduğu zamanlar hariç giriş ücretsizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir